SE SMÅ DETALJER MED VÅR ZOOM!

EXEMPEL PÅ HUR ZOOMEN KAN ANVÄNDAS

Genom att peka på bilden med muspekaren så kan du se alla detaljer i bilderna. Zoom-funktionen gör att alla detaljer som tidigare varit gömda bakom en liten bild blir fullt synbara. Vad står det på den där skylten på stadsbilden? Ser du texten i skyltfönstret? Vad har bilen för registreringsnummer? Känner du igen kvinnan på det stora gruppfotot? Nedan följer några exempel.


REGISTRERINGSSKYLT

I det här exemplet har vi zoomat in registreringsskylten på en fin Lloyd. Som ni ser är det mycket enkelt att läsa X28163. Information som lätt skulle försvinna utan zoom.


GRUPPORTRÄTT

Hur många gånger har man inte velat identifiera människor på ett grupporträtt? Detta är mycket svårt på en liten bild där alla ansikten tenderar att se likadana ut. Med hjälp av zoomen kan man förstora upp ett specifikt ansikte och därigenom identifiera personen i fråga.


SKYLTAR I STADSMILJÖ

I stadsmiljöer finns det ofta fina skyltar med intressant information. Det kan t.ex. vara affärens namn, vad de säljer, öppettider, gatuadresser, föremål i skyltfönster m.m. Med zoomens hjälp kan all denna information tas tillvara.