TEATERFÖRENINGEN ARNLJOTSPELEN

TEATERFÖRENINGEN ARNLJOTSPELEN

Vi har vårt säte på Frösön i Jämtland, och har som främsta syfte att uppföra Wilhelm Peterson-Bergers vikingadrama Arnljot. Föreningen bildades 1937 under namnet ”Amatörföreningen Frösöspelen” på initiativ av Wilhelm Peterson-Berger. 1989 ändrades namnet till nuvarande ”Teaterföreningen Arnljotspelen”. Föreningen har cirka 120 medlemmar. Enligt Wilhelm Peterson-Bergers önskemål framförs dramat till större delen av amatörer och allt arbete inom föreningen sker ideellt.

Vill du delta i Arnljotspelen?
Det finns många uppgifter som skall skötas i vår förening. En uppenbar syssla är att stå på scen och framföra Arnljot. Du kan även hjälpa till bakom scenen: vi gör vår egna rekvisita, kostym, bygger sceneri, underhåller mark och hus, ljudanläggnings-ansvar/ljudtekniker, arbeta med PR, kioskförsäljning, fika till ensemblen, styrelsearbete. Den som inte kan eller vill vara aktiv i spelen, men ändå vill stödja föreningen och vara medlem har möjlighet att bli stödmedlem.

Vill du spela teater med oss?
Teaterföreningen Arnljotspelen är en fri och obunden amatörteaterförening som har som sitt främsta syfte att varje sommar uppföra Wilhelm Peterson-Bergers Vikingadrama Arnljot. Föreningen vänder sig till alla som är intresserade av att delta i en teaterproduktion. Det krävs inga förkunskaper och det finns inga inträdeskrav. Alla som vill vara med är välkomna – ung som gammal – vare sig man vill stå på scen eller finnas med på någon annan plats i produktionen. Allt under ledning av en professionell regissör och glada föreningsmedlemmar.

Verksamheten
Som aktiv medlem i Arnljot så startar repetitionerna i slutet av maj eller början i juni, med en storsamlingsdag ute på Arnljotlägden. Förutom rep- och spelperioden (ca 7 veckor) träffas ensemblen ytterligare ett antal tillfällen under året. I slutet av maj firar vi föreningens födelsedag ute på spelplatsen. I augusti träffas vi och äter surströmming. Verksamhetsåret avslutas i november med årsmöte och efterföljande festligheter.

Bli medlem:
Det finns två sätt att vara medlem på. Det ena sättet är att du medverkar i årets uppsättningen av Arnljot. Under storsamlingsdagen tar vi emot nya medlemmar. Vi presenterar föreningens verksamhet under lättsamma former och sedan träffas hela ensemblen då repetitionerna och utformningen av årets föreställning börjar. Detta kallas aktiv medlem, att bli aktiv medlem i föreningen kostar inget. Ja, förutom din arbetsinsats förstås. I utbyte får du fika under rep-och föreställningar, 100 nya vänner och en jätteroligt ny hobby.

Om du däremot inte vill eller kan vara med så kan man betala 200:- och bli stödmedlem. vilket ger dig förmånen att gå på vilken föreställning du vill, samt vara med på föreningens årsmöten och fester som anordnas. Båda medlemstyperna får vår egna medlemstidning, Arnljottidender (AT), som kommer ut fyra gånger/år.

Medlemsavgiften betalas in på plusgirokonto: 50 30 51–5

Tillbaka