Tack Bo Albinsson

Tack Bo Albinsson

För två år sedan ringde vi upp Frälsningsarméns huvudkvarter i Stockholm. Vi var övertygade om att de skulle ha stora mängder bildmaterial från deras 130-åriga historia. Den som svarade i telefonen den dagen var en mycket entusiastisk man som förstod vikten av rädda bildskatter och nöjet och nyttan med att förmedla dem till allmänheten på internet. Det blev starten på ett samarbete där vi lärt oss mycket om Frälsningsarméns historia. Vi har visats runt i deras stora lokaler med bilder, dokument, stenkakor, uniformer, böcker och alla möjliga roliga saker de samlat på sig under 130 år. Bo och hans trevliga fru Ingrid har också besökt oss vid ett flertal tillfällen då vi skiftat material som ska- eller har digitaliseras. Nu ska Bo efter lång tjänstgöring gå i pension och vi var nedbjudna till Stockholm för en avtackningsträff. Många personer från Frälsningsarmén, olika arkiv, författare, läkare med flera hade kommit för att vara med. Talarlistan var lång och alla var oförberedda så det blev riktigt roligt. Nu kommer inte Bo att riktigt kunna slita sig helt från sitt arkiv utan kommer att jobba ett litet tag till. Samarbetet oss emellan fortsätter ändå och Bo har lovat att komma upp med en helt okänd glasplåtssamling under hösten. Den ser vi verkligen fram mot.