Vet du vem jag är?

Vet du vem jag är?

Jag satt en dag på Bollnäs Busstation och väntade på linje 100 mot Söderhamn. Plötsligt kom en trevlig dam och frågade om det fanns någon buss som gick mot Ren. Ja det blir samma buss som jag ska åka med sa jag. Tack sa damen och gick för att hämta sin man en bit längre bort. Mannen kom och satte sig bredvid mig. Han sa, vet du vem jag är? Jag blev paff och tänkte, borde jag veta det?

Jag heter Sven-Mikael Mickelsson sa mannen, jag visste fortfarande inte vem han var men… jag fortsatte att prata med honom för han var mycket intressant och fängslande.

Det var början på en mycket trevlig bekantskap som vi på Digital Kultur aldrig kommer att glömma.

Sven Mikael föddes 1931 i Borg, Norrala. Han gifte sig med sin Gerd och fick fyra barn. Började sitt arbetsliv på Söderhamns verkstäder som 17-åring. Tillsammans med Sture Hall grundade han konstruktions- och uppfinnarföretaget Mickhall verktyg AB, som levde i nästan 40 år och som under en tid hade nio anställda. Han har gjort sig känd bland annat som flitig uppfinnare, innehavare av ett flertal patent, fotograf och kreativ konstnär. Han var med och startade föreningen Söderhamnsandan, Söderhamns fotoklubb m.m.

Hans bilder är från barndomens Norrala, resor i Sverige och utomlands, produktbilder från hans företag och rena konstnärliga bilder.

Vi på Digital Kultur vill slå ett slag för han stora konstnärshet. Här visar vi några axplock från hans stora samling. Mer finns om ni besöker arkivet.

https://www.digitalkultur.se/tor/sven_mikael_mickelsson/public/