Per Nilsson Tannérs resa genom Sverige

Per Nilsson Tannérs resa genom Sverige

Per Nilsson Tannér var fotograf, journalist och författare från Jämtland. Han levde mellan 1904-1978. I Ordensällskapet Jämtlands Gilles arkiv kan ni se många av hans bilder. Bland annat dessa från hans resor runt om i Sverige mellan år 1930-1950. Vi börjar med malmtåget på väg från gruvan i Boliden till smältverket i Rönnskär. Därefter hamnar vi i gamla Bonnstan i Skellefteå. Örngruppen i stadsparken får representera Örnsköldsvik. I Sundsvall stannar vi till vid Östrands fina fabrik från 1938. I vårt eget Hälsingland finns lilla Edsbyn. Där bygger de stora stolar. I Dalarna stannar vi till två gånger. Först vid den välbesökta kiosken i Tällberg och sedan vid kaffestugan mitt på…ja var då? Resan fortsätter söderut mot Alvastra klosterruin i Östergötland. Öland kännetecknas av sina väderkvarnar men de odlar också lök. Till sist en bild från någonstans i Mellansverige. Tittar man noga på bilden så står det Askenströms Herrekipering på ett skyltfönster i bakgrunden. Med hjälp av en sökning på internet skulle det kunna vara Norrtälje.