Archives

Monthly Archive for: ‘juni, 2014’

Nöjd Jäderberg bjöd på smörgåstårta

Under onsdagen fick vi trevligt besök av Per-Erik Jäderberg från Gävle. Han bjöd oss och alla våra medarbetare på smörgåstårta som belöning för det fina jobb han tycker vi gör med arvet efter hans far, Evert Jäderberg. Med tanke på hur roligt och intressant det är att jobba med dessa bilder så borde vi bjuda honom på smörgåstårta också. Per-Erik berättade om hur det är att vara fotograf idag. Han berättade också många roliga historier från Everts tid. Mycket uppskattat. Ni kan se bilderna i hans arkiv Ateljé J-berg under menyn ‘BILDÄGARE’.

Read More

Fotoblixtens historia

Ytterligare ett avsnitt av fotokonstens historia finns nu att läsa för alla intresserade. Fotoblixtens historia är ämnet för dagen. Här finns mycket att läsa och lära om de tidigaste experimenten med pyrotekniska blandningar, magnesiumbrännare, blixtlampan och elektronblixten. Allt sammanställt av Per-Anders Westman, Vännäs. Sidan nås genom ‘HISTORIA’ i menyn.

Read More

Bilder per bildägare

Vi har gjort en uppdatering så att man kan se hur många bilder varje enskild bildägare har. Sidan nås genom ‘BILDÄGARE’ i menyn.

Read More