SENASTE NYTT

Svarteborg från Bohuslän

Svarteborgs Hembygdsförening från Bohuslän är senast i raden att använda vår databas TOR för att registrera sina samlingar och visa upp dem på internet. Vi är mycket glada för deras förtroende och ser fram mot att se de bilder och föremål de kommer att visa upp. I skrivande stund har de lagt upp 72 bilder så välkomna in alla intresserade och ta er en titt.

http://www.digitalkultur.se/tor/svarteborgs_hembygdsforening/public/

Fina bilder från Hans Lidman, Åre Kommun och F15

Den här gången väljer vi att visa några fina bilder från fiskaren och författaren Hans Lidman från Edsbyn. Lite stämning vid elden i Nyasen, glädjefylld action när Stig kastar spinn vid Ullungen, fotografen själv med röda näckrosor och hur det går till när man matar en gökunge. Alfred Allmins bild visar föregångaren till nutidens bilprovning. Bilden är tagen i Mörsil i Åre kommun. Sista bilden föreställer M/S Strömskär vid kajen i Söderhamn. Där verkade den som turistbåt i Söderhamns skärgård. Numera heter hon Portoroz och har staden Piran i Slovenien som hemmahamn.

Bilder från juniuppladdningen

Från senaste uppladdningen har vi valt ut några fina bilder. De fyra första kommer från Ankarsrums Hembygdsförening. Den första föreställer en mycket välkänd och uppskattad författare. Nämligen Astrid Lindgren. Bilden är tagen 1955. Nästa bild är en stilstudie i hur man hoppade höjdhopp 1955. Den tredje visar Fabrikör Jacobsson i Skaftekulla med hela familjen i sin bil. Den fjärde och sista från Ankarsrum föreställer branden i Hultsfredsmagasinet.
Ateljé J-berg bidrar med två bilder. En häftig bild från ostlagret i Vansbro och ett exempel på julskyltning hos Bröderna Hanssons bilaffär.
Några utvalda guldkorn

Några utvalda guldkorn från uppladdningen i april får bli en tidstypisk semesterbild från Astrid Dahlgren. En gammal bild från Åre torg av Alfred Allmin, Åre Kommun. Vi är många som minns tiden då det var simskola på riktigt. D.v.s. utomhus oavsett väder. Alfred Allmins bild visar simskola i Slagsån, Åre Kommun. Gillar man lok och spårvagnar kan man bl.a. se lok nr 5 i Bertil Sahlbergs arkiv hos Svenska Spårvägssällskapet. En vintrig snöbild med häst och släde från Erik Lehman, Ankarsrums hembygdsförening. Nu för tiden får vi plats med musikspelaren i fickan men den här trattgrammofonen går nog inte ner. Nils Holmqvist, Lima hembygdsförening. Det blev inget guld för Brynäs i år men här kommer två bilder från en av deras guldmatcher. Lars Bylund med Le Mat-pokalen och en mycket ung Börje Salming. Reportage Ateljé J-berg.
Från senaste uppladdningen

Från den senaste uppladdningen har vi valt att lyfta fram dessa guldkorn. För den maskinintresserade finns några bilder på grävskopor i Per Nilsson Tannérs samling i Ordensällskapet Jämtlands Gilles arkiv. Ankarsrums Hembygdsförening bidrar med en miljövänlig cykel i naturmaterial, en smidig gymnast och en kamera av något slag. Alla från Erik Lehmans samling. Till sist en härlig bild från tiden då liftsystemen inte var så utbyggda i skidbackarna. Bilden är tagen av Alfred Allmin och finns i Åre Kommuns arkiv.
Sida 1 av 1012345»...Last »